El World Press Photo arriba a Barcelona a la primavera

La mostra del millor fotoperiodisme mundial es podrà visitar a partir del 29 d’abril 

22/02/17.  Èlia Pons || La Fundació Photographic Social Vision, que organitza el World Press Photo a Barcelona, ha decidit avançar l’exposició, que habitualment es feia als mesos de tardor. La mostra obrirà les seves portes el 29 d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i estarà disponible fins el 5 de juny.

Barcelona es converteix, d’aquesta manera, en una de les primeres ciutats del món en exhibir aquesta mostra i juntament amb Sevilla, en la primera en fer-ho a Espanya. “El factor actualitat és clau”, destaca Silvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, i l’avançament de les dates permet “oferir continguts al públic de Barcelona tot just després de fer-se públics a nivell mundial”. El World Press Photo constitueix un esdeveniment de gran ressò entre el públic en general i vist l’èxit de l’última edició, que va comptar amb més de 56.000 visitants en 4 setmanes d’exposició, Photographic Social Vision ha decidit allargar-la una setmana més. Paral·lelament, la mostra es complementarà amb la difusió dels premis del Concurs Narrativa Digital i amb tallers i classes magistrals pels professionals, així com projeccions i visites guiades.

El canvi de dates del World Press Photo influeix directament en el Festival de fotografia documental DOCfield i és per aquest motiu que la Fundació organitzadora ha decidit posposar aquest Festival als mesos d’octubre i novembre, enlloc de l’estiu com es feia habitualment. El Festival inclourà projectes de llarg recorregut i l’emissió d’alguns dels reportatges més importants de l’actualitat informativa. També s’exposarà el projecte Libia, Europa o muerte de Ricard García Vilanova i Karlos Zurutuza, guanyadors de la beca de fotoperiodisme d’investigació creada el 2016 per la mateixa Fundació. Enguany, DOCfield abordarà la temàtica dels viatges i la mobilitat poblacional en totes les seves formes i farà una ruta pels espais més emblemàtics i cèntrics de la ciutat, com ara el CCCB, el Pati Llimona, el Palau Robert, l’Arts Santa Mònica i el Museu Marítim.

xwgca7ijejobkh5cog48
Una de les fotografies que es podrà veure al World Press Photo 2017 al CCCB. Foto/ Brent Stirton

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s